top of page

Hoelang blijft plastidip zitten?

Plastidip heeft een zeer lange levensduur en kan jaren blijven zitten zonder kleurverlies. Met de juiste verzorging kunt u ervoor zorgen dat de dip langer mooi blijft. Met onze dipwax kunt u uw plastidip beschermen tegen hechting van vuil, UV-straling en krassen. Ook voelt de dip dan veel gladder aan. 

 

Kan ik mijn auto gewoon wassen?

2 weken nadat uw voertuig is gedipt, kunt u alle gedipte delen wassen met water en shampoo. Het is mogelijk om met uw gedipte auto of onderdelen door de wasstraat heen te gaan. Echter wel op eigen risico en is het belangrijk dat u van tevoren informeert bij de desbetreffende wasstraat of deze wel geschikt is voor plastidip. Uiteraard zijn er grenzen en kunt u bij verkeerd gebruik van een hogedrukreiniger schade aanrichten aan de plastidip. Wij raden aan uw gedipte auto en/of onderdelen met de hand te wassen en voldoende afstand te houden met een hogedrukspuit.

 

Beschermt plastidip tegen verschillende weersinvloeden?
Plastidip kan tegen elk type weer waar wij in de Benelux mee te maken hebben. Hete zomers en koude winters vormen geen obstakel voor plastidip. Plastidip zorgt in de winter zelfs voor een optimale bescherming tegen pekel. 

LET OP: plastidip is niet bestand tegen benzine of diesel. Dit kan de plastidip aantasten en/of oplossen. Ook andere bijtende producten zoals remmenreiniger of thinner kunnen de plastidip aantasten en/of oplossen.

 

Ik heb roest op mijn auto, is dit een probleem?

1 groot voordeel van Plastidip is dat het bijna overal op hecht. Indien uw voertuig last heeft van roest of schades kan hier uiteraard overheen gedipt worden. Helaas kunnen wij geen garantie geven op de hechting hiervan. Dit geldt ook voor stickerresten van voorgaande wrap folie en/of plamuur, kit of oude plastidip.

 

Hoelang ben ik mijn auto kwijt?

U moet rekening houden met 2 dagen. De auto moet na een grondige reiniging 24 uur drogen en aan de juiste temperatuur voldoen. Na deze 24 uur wordt de auto voorbereid en gedipt. Als slot doen we nog een laatste check en behandelen we de auto met onze detailer.

 

Wat is het verschil tussen de metallic en basis dip mogelijkheden?

Lees hier de uitgebreide uitleg

 

Hoe verwijder ik de plastidip?

Plastidip is op elk gewenst moment te verwijderen. Wanneer u een klein beginnetje lospeutert, kunt u het gedipte onderdeel als één vel eraf trekken.

 

Garantie en verzekering

Met ruim 10 jaar ervaring in de autobranche is uw auto bij ons in goede handen. Echter verblijft uw voertuig op eigen risico bij ons en zijn wij niet aansprakelijk voor eventuele schades en/of diefstal. Plastidip is een tijdelijk product hierdoor zijn wij niet aansprakelijk voor de levensduur van de dip. Mocht uw voertuig binnen een korte tijd toch beschadigingen oplopen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen om deze beschadigingen bij te laten werken.

 

Last but not least

Plastidip is een prachtig alternatief voor het wrappen van uw voertuig. Uiteraard geldt hier ook een prijs-kwaliteitverhouding. Aangezien de dip prijzen gemiddeld 1/4e lager zijn dan wrappen betekenent dit ook voor de levensduur.

 

Zit uw vraag er niet tussen?

Neem gerust contact met ons op.

bottom of page